2 תגובות

  1. אייל שלום,

    למעשה יש לי שאלה ולא תגובה ישירה לבלוג. לא מצאתי דרך אחרת להגיע אליך ולכן אני שואל כאן. השאלה התעוררה אצלי אחרי ההרצאה האחרונה שנתת על תיאורית הפיתוי של בודריאר בקולוקוויום של המחלקה לפרשנות ותרבות בה אני עושה דוקטורט. ההרצאה העסיקה והטרידה אותי בימים שלאחר מכן והיא היתה מוצלחת במובן הבסיסי הזה
    בהצגה של תיאורית הפיתוי כמערך אסטרטגיות העוקפות את מובנו הנפשי של הפיתוי, בכל זאת היו דיכוטומיות רבות, שנראה כי נמצאות בבסיס המהלך. בהרצאה הזכרת את הדיכוטומיה בין אובייקט לסובייקט, בין זה שמפתה לבין זה שמפתים אותו, אבל התייחסויות אחרות לעולם החי העלו דיכוטומיות אחרות, למשל בין זכרים לנקבות. בדוגמא המרהיבה באמת שהבאת מהסרט, הזכרים הפעילו האסטרטגיות שגם לי עשה חשק להתפתות להם.בהמשך עלתה דרך דוגמא הדיכוטומיה בין המערב למזרח וכו..
    שאלתי את עצמי האם תיאוריה זו אינה מניחה דיכוטומיות כמצב המונח בתשתית הפיתוי. במילים אחרות האם פיתוי מהסוג שבורדיאר מדבר עליו הוא אינו אסטרטגיה התלויה בדיכוטומיות? כך למשל ברור שאם הזכר לא יהיה זכר במונחים הדיכוטומיים שהוצגו כטבעיים, גם בעולם החי וגם בעולמינו האנושי, יהיה קשה לחשוב על אסטרטגיה זו כדבר הנועד לגרום לנקבה לעשות משהו שה"זכר" רוצה. שכן הרצון כאן תלוי בתפיסה עמוקה של המגדר ומהווה מערך שנתון בשפה(במובן זה אולי לא הבנתי משהו שחשוב לי להבין על הדמיון בין אלו שיש להם שפה לבין חפצים ובעח). אשמח מאד להבין יותר.
    תודה רבה,
    אריאל.

    • היי יזהר. אתה מעלה שאלות מאוד חשובות לשיטה. לא בטוח שאני ממש יכול לענות עליהן אבל אנסה. ראשית, דיכוטומיות הן משהו שבודריאר – בניגוד לעמיתיו – מאוד אוהב. יש לו תפיסה מניכיאנית של העולם, אז כנראה שנוח לו איתן. למה? קשה לחלץ בדיוק למה? אולי זה קשור לקלאציסיזם שלו. אולי הוא פשוט מאמין שדיכוטומיות הן משהו שאי אפשר לסלק מהקיום האנושי למרות מה שחושבת הדקונסטרוקציה, ושכמו סימפטום, אם תחסל אחת – נגיד גברים נשים – תבוא אחרת במקום. אישית, אני לא מקבל זאת, אבל ניחא.
      האם הפיתוי זקוק לדיכוטומיות? לדעתי כן, לפחות באופן מקדמי. כשהפיתוי נוסק, אני מניח שהדיכוטומיות קורסות ואז יש מצב פלזמתי ולא דיכוטומי.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: